Dijagnostički centar je izgrađen na površini od 1.400 kvadratnih metara, a u njemu će se naći najsavremeniji medicinski uređaji, biološka i mikrobiološka laboratorija i dijagnotički aparati. Izgradnja Dijagnostičkog centra, jedan od tri objekta, koji su podignuti kao rezultat dobre saradnje grada sa Vladom Republike Srbije i Ujedinjenim Arapskim Emiratima.

 

 

Najmodernija magnetna rezonanca,koju Novi Pazar prvi put ima, rendgen, savremeni ultrazvučni aparati i novi mamograf deo su opreme, koja nalazi u Dijagnostičkom centru. Pacijentima će na raspolaganju biti I skupoceni šezdesetčetiri lajsni skener, koji je jedan od najsavremenijih u Srbiji sa visokom rezolucijom za rano otkrivanje važnih bolesti.

Ova zdravstvena institucija, jedna od retkih u zemlji, koja je u istom trenutku dobila ovako skupocene medicinske aparate

Sa početkom rada ovog velelepnog objekta pacijenti koji gravitiraju prema Opštoj bolnici  više neće morati da idu na preglede u Kragujevac i Beograd, ted a čekaju I po nekoliko meseci na pregled, već će na raspolaganju imati najsavremenije medicinske uređaje i laboratorije.

Kako je i ranije isrtaknuto,  za početak rada Dijagnostičkog centra trebalo je pomoći od Vlade Republike Srbije. U realizaciji ovog projekta  učestvovali su i premijer Vlade Republike Srbije Aleksandar Vučić, potpredsednik Vlade i ministar  Rasim Ljajić, ministar  Zlatibor Lončar, predstavnici gradske vlasti, gradonačelnik, a i menadžment Opšte bolnice.

Otvaranje Dijagnostičkog centra  veliki je dobitak za pacijente, koji će imati bolju zdravstvenu zaštitu. Izgradnja i opremenje ove zdravstvene ustanove deo je donacije Vlade Ujedinjenih Arapskih Emirata, a vrednost je više od 3 miliona dolara