SDA Sandžaka ogranak Novi Pazar izražava veliku zabrinutost zbog sve većeg porasta kriminala i ugroženosti bezbjednosti građana Novog Pazara, stoji u saopštenju ove stranke. U njemu se dodaje da opšta nesigurnost koja vlada u našem gradu posebno se manifestuje u neadekvatnoj reakciji organa javnog reda i mira, koji očigledno nemaju dovoljno snage I volje da obezbede sigurnost za sve građane Novog Pazara.

SDA Sandžaka posebno zabrinjava ćutnja organa javnog reda i mira o tome da su se samo u poslednjih deset dana desila tri teška krivična dela od strane više neidentifikovanih pojedinaca u strogom centru grada. Brutalno prebijanje jednog građanina Novog Pazara na gradskom trgu, pucnjava iz vatrenog oružja na porodicnu kuću u naselju Jošanica, kao i varvarsko uništenje sportskih sprava na rekreacionom centru su očigledan primer da, kako kažu u saopštenju, nadležni organi ne mogu ili ne žele da se obračunaju sa vinovnicima ovih teških kriminalnih djela.

“Zahtjevamo od organa javnog reda i mira da obelodane sve detalje ovih krivičnih dela i u najhitnijem roku privedu pravdi počinioce i time pošalju jasnu poruku svima da su sposobni da zaštite imovinu i živote stanovništva Novog Pazara. Očekujemo i mnogo bržu reakciju PU, SUD-a i tužilažtva da se rasvijetle i drugi slučajevi krivičnih dela i teških ubistava koja su već godinama nerazjašnjena.” kaže se u sapštenju SDA Sandažaka.

SDA Sandžaka-ogranak Novi Pazar u svom saopštenju zaključuju da  će budno pratiti rešavanje ovih krivičnih dela I obaveštavati javnost o svemu, a sa jasnim ciljem da bezbednost grada i građana Novog Pazara bude podignuta na mnogo veći nivo.