Gradonačelnik Novog Pazara Nihad Biševac rekao je danas  da su posmrtni ostaci, pronađeni na mestu gde je planirana izgradnja Hitne službe u naselju Hadžet, poslati u Beograd na analizu DNK, a javnost će o nalazima biti obaveštena čim rezultati budu objavljeni.

Biševac   je rekao da su   u  kontaktu sa Višim javnim tužilaštvom, a posmrtni ostaci su u Republičkom kriminalističkom tehničkom centru gde će biti ispitani  i istakao da je određen predstavnik Grada Novog Pazara, inače, veštak sudske medicine, koji će pratiti ceo proces utvrđivanja DNK.

” Grad Novi Pazar je u saradnji sa Tužilaštvom formirao Komisiju u kojoj  će Grad  predstavljati  dr Fehim Juković.On će  pratiti i izveštavati o rezultatima analize.”, rekao je Biševac.

Gradonačelnik Novog Pazara Nihat Biševac je naglasio da je  Grad  uputio dopis svim nadležnim institucijama  (Ministarstvu pravde, Višem javnom tužilaštvu, Republičkom javnom tužilaštvu i Odeljenju Specijalnog suda za ratne zločine)od kojih se očekuje, kako kaže, orktivanja prave istine o poreklu tih posmrtnih ostataka.

Inače, posmrtni ostaci pronađeni su pre mesec dana na temeljima nove zgrade Hitne službe u Novom Pazaru a javnost u tom gradu uzburkana je jer se pretpostavlja da se radi o Pazarcima koji su streljani nakon Drugog svetskog rata a sve zbog saradnje sa tadašnjim vođom tog grada Aćifom efendijom, koji je takođe streljan.