Foto: Tanjug/AP Photo/Andy Newman

 

Nakon što su na društvenoj mreži Fejsbuk dvojica mladića sa Floride pozvali sugrađane koji poseduju oružje, da ga upotrebe protiv uragana Irme, oglasile su se i lokalne vlasti sa upozorenjem građanima da ne pucaju u uragan, jer ih to neće sačuvati, prenosi agencija Anadolija.

“Ne pucajte na uragan Irmu. Nećete ga okrenuti, a pucnjava bi mogla imati opasne neželjene efekte”, upozoreno je na Tviteru iz kancelarije okružnog šerifa.

Na Fejsbuku je otvorena šaljiva grupa na kojoj se pozivaju sugrađani da pucnjavom uzvrate uraganu Irmi. Zanimljivo je da se 80.000 osoba označilo da će “odgovoriti” ili da je zainteresovano za poziv.

Iz šerifove kancelarije su vlasnike oružja i ostale sugrađane pozvali da pomognu u radu skloništa kojima nedostaje volontera.

Uragan Irma stigao je u nedelju ujutro po lokalnom vremenu do zapadne obale Floride, odnosno do arhipelaga Florida Keys, nakon što je prerastao u snažnu četvrtu kategoriju.

Praćen vetrovima koji duvaju brzinom od 215 kilometara na čas, uragan Irma stigao je do Floride, a prema prognozama američkog Nacionalnog centra za uragane, mogao biti najgori u istoriji ovog dela Sjedinjenih Američkih Država.

Uragan Irma je na vrhuncu moći svrstan u petu kategoriju i u toj fazi je doslovno poharao Karibe, usmrtivši više od 20 osoba.

Izvor: N1